ÖPPENVÅRD

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”8″ padding_bottom=”8″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”stod” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title][fusion_text]

Stödboende och träningsboende

Främst i Stockholmsområdet, men även på andra orter över hela Sverige erbjuder vi individuellt anpassade öppenvårdsalternativ, stödboende i olika boendeformer samt träningsboende för personer som slussas ut från varierande rehabiliteringsinsatser (se ytterligare information om våra träningslägenheter nedan).

I vår öppenvård anpassas alla komponenter och planering utifrån klientens individuella förutsättningar, önskemål och behov. Vår specialnisch i sammanhanget är att vi kan erbjuda lägenheter på kort varsel genom en unik samverkan med fastighetsbolag och fastighetsförvaltare.

Ett kvalitativt eget boende för en person som har levt utanför ramarna i en destruktiv tillvaro, kan tillsammans med en stimulerande arbetsrelaterad sysselsättning eller studier innebära vändpunkten till ett bra liv.

I vår öppenvård arbetar vi även med att motivera våra klienter att aktivera sig fysiskt. En god fysik gör allt i livet lättare och stärker självkänslan.

Fakturaköp och företagslån. Sälja faktura- financefinder.se[/fusion_text][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Både våra klienter i stödboende och träningsboende träffar en kontaktperson minst en gång i veckan (i vissa fall flera gånger i veckan). Kontaktpersonens funktion är att bevaka att den överenskomna planeringen följs samt att fungera som en förebild och ett bollplank för klienten. Man medverkar även till att underlätta för klienten att etablera nya, positiva sociala kontakter.

Kontaktpersonen ansvarar för regelbunden rapportering till ansvarig handläggare.

Vi försöker så långt det är möjligt att matcha klient och kontaktperson ifråga om ålder, erfarenheter och intressen.[/fusion_text][accordian divider_line=”” class=”” id=””][toggle title=”Programverksamheter” open=”no”]RSA – programmet; ”Reflektera – Strukturera – Agera”, Mindfulness[/toggle][toggle title=”Fritidsaktiviteter” open=”no”]Varierande former med fokus på friskvård och idrott utifrån intressen och förutsättningar, men också måleri, foto, drama m fl.[/toggle][toggle title=”Upplevelseaktiviteter” open=”no”]Utifrån intressen, önskemål och förutsättningar och i samverkan med andra aktörer t ex: segling, skidåkning (längd– och utförsåkning), film, teater, mässor/utställningar, konserter och resor/utflykter.[/toggle][toggle title=”Samtalsterapi” open=”no”]Thor Hanson (leg KBT-terapeut i Stockholm; RSA-programmet). Andra KBT-terapeuter anlitas utifrån behov på andra platser i Sverige.[/toggle][toggle title=”Praktik- och utbildningsplatser” open=”no”]Vi erbjuder våra klienter praktik- och utbildningsplatser på företag inom olika verksamhetsområden i samverkan med AF.[/toggle][toggle title=”Träningslägenheter” open=”no”]Våra träningslägenheter kan disponeras av klienter som slussas ut från olika typer av rehabiliteringsinsatser. För att en klient ska bli aktuell för en träningslägenhet krävs bl a en längre tids skötsamhet och drogfrihet. Klienter med ett neuropsykiatriskt funktionshinder ska bedömas kunna klara sig i ett eget boende med ett anpassat stöd. Vi ställer relativt höga men realistiska krav på personer som får möjligheten att bo i våra träningslägenheter. En av anledningarna till detta är att vi inte vill medverka till att bana väg för att klienten i onödan ska misslyckas.[/toggle][/accordian][/one_half][/fullwidth]